Nemme Sunde Grovboller med Havregryn
Opskrifter efter Michael Soelmark
Ret: BagværkKøkken: DanskSværhedsgrad: Let
Portioner
9
portionerForberedelsestid
15
minutterTilberedningstid
25
minutterKalorier
300
kcalHævning
1
timeSamlet tid
1
time40
minutterHurtige og nemme lækre sunde boller med havregryn, der nemt blandt andet kan bruges til sandwich til en frokostbolle. Da der både er rugmel og havregryn i opskriften, så mætter de rigtig dejligt.
I køkkenet
Hold min skærm tændt
Ingredienser
7 dl Lunkent Vand
25 G Gær
2 tsk Groft Salt
1 spsk Honning eller Rørsukker
200 gram Havregryn
2 spsk Jomfru Olivenolie
625 gram Hvedemel
100 gram Rugmel
1 stk Pisket Æg
Havregryn
Instruktioner
- Bland gær og vand i en skål og rør rundt til gæren er opløst.
- Bland herefter havregryn, salt, olie og sukker eller honning. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
- Tilsæt nu hvedemel og rugmel. Lad røremaskinen blande dejen til den er passende lind. Kontroller der ikke ligger mel, der ikke er rørt ud i dejen i bunden af skålen.
- Lad dejen hæve et lunt sted med viskestykke over i cirka 60 minutter
- Drys herefter lidt mel ud på bordet og gør et stykke bagepapir klart på en bageplade, der passer til dine bageplader.
- Når dejen er færdig med at hæve tændes oven på over og undervarme 250° med en plade i midten.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet. Tag en dejskraber / skrabeblad og begynd at dele dejen i 9 portioner og læg dem op på bagepapiret.
- Pisk ægget. Pensel bollerne med ægget og drys havregryn over dem.
- Bollerne skal nu bages og du skal trække bollerne fra den kolde bageplade over til den varme i ovnen.
- Skru ovnen ned til 225°, når bollerne er sat ind.
- Bagetid er cirka 25 minutter, men der er forskel på ovne. De skal have en gylden farve på oversiden og være færdige, når der bankes på bunden af dem.
Noter
- Ønsker du flere varianter af disse boller, så kan du sagtens tilføje forskellige typer af nødder. Det kunne fx være 50 gram Valnødder.
- Husk: Der er forskel på ovne, så hold øje med bollerne de første par gange du laver dem i din ovn, på den måde kan du fremover opnå det ønskede resultat hver gang.
- Bollerne kan fryses. Når du skal bruge dem, så dem i ovnen og varm bollerne op til de er lune.