Avocadomousse med laksetatar
Opskrifter efter Michael Soelmark
Ret: ForretKøkken: DanskSværhedsgrad: Let
Portioner
4
StykForberedelse
20
minutterKalorier
315
kcalSamlet tid
20
minutterEn dejlig og hurtig forret, som er enkel at lave og smager fantastisk. Retten kan fx bruges til forret til en nytårsmenu. Elementerne kan laves på forhånd, så de bare skal samles lige inden serveringen.
I køkkenet
Hold min skærm tændt
Ingredienser
2 styk Moden Avocado
1 dl Fløde 38 %
1 tsk Saft fra Citron
1 tsk Saft fra Appelsin
1 styk Skalotteløg
1-2 styk Laksebøffer 125 gram
Salt & Peber
½ tsk Sukker
Instruktioner
- Kom laksen i fryseren i 24 timer eller køb den frossen. Det er vigtigt, da laksen ikke bliver varmebehandlet i retten. Laksen skal været tøet, når den skal bruges.
- Start med at rive skallen af en økologisk citron og en økologisk appelsin, da de skal bruges til mad, må de ikke være overfladebehandlet.
- Kom avocado, saft fra citron, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender til, det har en ens masse.
- Pisk piskefløden stiv og vend den i avocadocremen.
- Del massen i 4 serveringsglas. På billedet er der brugt Eva Solo 25 cl. glas.
- Skær laksen i små tern, hak skalotteløg fint i tern. Kom begge dele i en skål og tilsæt salt, peber og sukker og rør rundt. Tilsæt herefter lidt citron og appelsinsaft.
- Del laksen i de 4 glas oven på avocadomoussen.
- Pynt med revet appelsin- og citronskal.
- Til retten serveres enten brødcroutoner eller grissini.
Noter
- Skal retten laves til flere end de 4 personer, så skal citron og appelsin ikke nødvendigvis ganges op. Husk at smag til undervejs.