Nemme Sunde Grovboller med Havregryn

Nemme Sunde Grovboller med Havregryn

Nemme Sunde Grovboller med Havregryn

Recipe by Michael Soelmark Course: BagværkCuisine: DanskDifficulty: Let
Portioner

9

portioner
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Kalorier

300

kcal
Hævning

1

hour 
Samlet tid

1

hour 

40

minutes

Hurtige og nemme lækre sunde boller med havregryn, der nemt blandt andet kan bruges til sandwich til en frokostbolle. Da der både er rugmel og havregryn i opskriften, så mætter de rigtig dejligt.

Ingredienser

  • 7 dl 7 Lunkent Vand

  • 25 G 25 Gær

  • 2 tsk 2 Groft Salt

  • 1 spsk 1 Honning eller Rørsukker

  • 200 gram 200 Havregryn

  • 2 spsk 2 Jomfru Olivenolie

  • 625 gram 625 Hvedemel

  • 100 gram 100 Rugmel

  • 1 stk 1 Pisket Æg

  • Havregryn

Instruktioner

  • Bland gær og vand i en skål og rør rundt til gæren er opløst.
  • Bland herefter havregryn, salt, olie og sukker eller honning. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Tilsæt nu hvedemel og rugmel. Lad røremaskinen blande dejen til den er passende lind. Kontroller der ikke ligger mel, der ikke er rørt ud i dejen i bunden af skålen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted med viskestykke over i cirka 60 minutter
  • Drys herefter lidt mel ud på bordet og gør et stykke bagepapir klart på en bageplade, der passer til dine bageplader.
  • Når dejen er færdig med at hæve tændes oven på over og undervarme 250° med en plade i midten.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet. Tag en dejskraber / skrabeblad og begynd at dele dejen i 9 portioner og læg dem op på bagepapiret.
  • Pisk ægget. Pensel bollerne med ægget og drys havregryn over dem.
  • Bollerne skal nu bages og du skal trække bollerne fra den kolde bageplade over til den varme i ovnen.
  • Skru ovnen ned til 225°, når bollerne er sat ind.
  • Bagetid er cirka 25 minutter, men der er forskel på ovne. De skal have en gylden farve på oversiden og være færdige, når der bankes på bunden af dem.

Noter

  • Ønsker du flere varianter af disse boller, så kan du sagtens tilføje forskellige typer af nødder. Det kunne fx være 50 gram Valnødder.
  • Husk: Der er forskel på ovne, så hold øje med bollerne de første par gange du laver dem i din ovn, på den måde kan du fremover opnå det ønskede resultat hver gang.
  • Bollerne kan fryses. Når du skal bruge dem, så dem i ovnen og varm bollerne op til de er lune.
 

Efterlad en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*