Bøf Stroganoff
Recipe by Michael Soelmark Course: Oksekød HovedretCuisine: RuslandDifficulty: Medium4
portioner30
minutes1
hour30
minutes2
hoursBøf Stroganoff er en rigtig lækker simreret, til de mørke og kolde efterårs- og vintermåneder. Du kan tilberede Bøf Stroganoff dagen før du skal bruge den, så du får mere tid sammen med dine gæster.
Bøf Stroganoff serveres normalt med kartoffelmos.
Retten menes at have sin oprindelse tilbage fra Napoleonskrigene og stammer fra Rusland. Stroganoff familien tjente sin formue på blandt andet handel.
Ingredienser
700 gram 700 Oksestrimler af Klump, Inderlår eller Oksefilet. Købes i mange butikker i strimler
3 spsk 3 Paprika
2 spsk 2 Hvedemel
1 tsk 1 Salt
½ tsk ½ Friskkværnet Peber
200 gram 200 Bacon i tern
250 gram 250 Friske Champignon Brune
4 styk 4 Alm. løg finthakket (300 g)
3 fed 3 Hvidløg (11 g)
140 gram 140 Tomatpure
3 styk 3 Laurbærblade
2 spsk 2 Olie
2 spsk 2 Smør (35 g)
1/4 L 1/4 Fløde (38 %)
2 spsk 2 Bredbladet Persille til pynt
Instruktioner
- Skær bacon i tern og steg dem i en tykbundet gryde til de er sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at suge fedstoffet.
- Har du købt et helt stykke kød, så skal det skæres i strimler af cirka 1 x 1 x 6 cm.
- Tag en frysepose og put paprika, hvedemel, salt og peber i posen. Vend kødet i posen til ingredienserne er jævnt fordelt på alt kødet.
- Hak løgene, samt hvidløg fint og skær champignonerne i skiver.
- Steg herefter løg, hvidløg og champignon i resten af baconfedte og lidt olie. Når løgene er let gyldne og champignonerne er sprøde, skal de tages af og lægges på en tallerken.
- Kom smør og olie i gryden og brun kødet på alle sider.
- Tilsæt tomatpure, oksefond og laurbær og rør rundt i gryden.
- Tilsæt nu løg, hvidløg, champignon og bacon.
- Lad retten stå og småsimre ved svag varme i cirka 1½ time. Retten er klar, når kødet er mørt, så husk at mærk på kødet.
- Tilsæt fløden, så retten får en lækker cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
- Server retten med kartoffelmos eller kogte ris.