Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Opskrifter efter Michael Soelmark
0.0 fra 0 stemmer
Ret: Oksekød HovedretKøkken: RuslandSværhedsgrad: Medium
Portioner

4

portioner
Forberedelsestid

30

minutter
Tilberedningstid

1

time 

30

minutter
Kalorier

kcal
Samlet tid

2

timer 

Bøf Stroganoff er en rigtig lækker simreret, til de mørke og kolde efterårs- og vintermåneder. Du kan tilberede Bøf Stroganoff dagen før du skal bruge den, så du får mere tid sammen med dine gæster.

Bøf Stroganoff serveres normalt med kartoffelmos.

Retten menes at have sin oprindelse tilbage fra Napoleonskrigene og stammer fra Rusland. Stroganoff familien tjente sin formue på blandt andet handel.

I køkkenet

Hold min skærm tændt

Ingredienser

  • 700 gram Oksestrimler af Klump, Inderlår eller Oksefilet. Købes i mange butikker i strimler

  • 3 spsk Paprika

  • 2 spsk Hvedemel

  • 1 tsk Salt

  • ½ tsk Friskkværnet Peber

  • 200 gram Bacon i tern

  • 250 gram Friske Champignon Brune

  • 4 styk Alm. løg finthakket (300 g)

  • 3 fed Hvidløg (11 g)

  • 140 gram Tomatpure

  • 3 styk Laurbærblade

  • 2 spsk Olie

  • 2 spsk Smør (35 g)

  • 1/4 L Fløde (38 %)

  • 2 spsk Bredbladet Persille til pynt

Instruktioner

  • Skær bacon i tern og steg dem i en tykbundet gryde til de er sprøde. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at suge fedstoffet.
  • Har du købt et helt stykke kød, så skal det skæres i strimler af cirka 1 x 1 x 6 cm.
  • Tag en frysepose og put paprika, hvedemel, salt og peber i posen. Vend kødet i posen til ingredienserne er jævnt fordelt på alt kødet.
  • Hak løgene, samt hvidløg fint og skær champignonerne i skiver.
  • Steg herefter løg, hvidløg og champignon i resten af baconfedte og lidt olie. Når løgene er let gyldne og champignonerne er sprøde, skal de tages af og lægges på en tallerken.
  • Kom smør og olie i gryden og brun kødet på alle sider.
  • Tilsæt tomatpure, oksefond og laurbær og rør rundt i gryden.
  • Tilsæt nu løg, hvidløg, champignon og bacon.
  • Lad retten stå og småsimre ved svag varme i cirka 1½ time. Retten er klar, når kødet er mørt, så husk at mærk på kødet.
  • Tilsæt fløden, så retten får en lækker cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Server retten med kartoffelmos eller kogte ris.
 

Efterlad en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*