Langtidsstegt And med Svesker og Æbler, Brunkartofler, Hvide Kartoftler, Rødkål, Franske Kartofler og Andesauce

Langtidsstegt Andesteg

Langtidsstegt Andesteg i stegepose

0 fra 0 stemmer
Opskrift af Michael Soelmark Ret: HovedretKøkken: DanskSværhedsgrad: Medium
Portioner

6

styk
Forberedelse

30

min.
Cooking time

4

timer 
Calories

1022

kcal
Grill

3

min.
Samlet tid

4

timer 

33

min.

Langtidsstegt and med fyld giver en utrolig mør og saftigt and, som dine gæster virkelig vil sætte pris på. Det er hovedingrediensen til menuen, når datoen er d. 10. november og der skal holdes Mortens aften.
Lækkert tilbehør kunne være hvide kartofler, brune kartofler, rødkål, franske kartofler og andesauce lavet på skyen fra anden.

Ingredienser

  • 3 Kg Hel And

  • Fyld
  • 3 styk Æbler

  • 2 styk Mandariner

  • 100 gram Svesker

  • 50 gram Lurpak saltet smør

  • 3 tsk Salt

  • 0.5 tsk Peber

  • Tilbehør
  • Kødnåle

  • Stegepose 5 kg.

Instruktioner

  • Husk god køkkenhygiejne, når du arbejder med fjerkræ.
  • Klargør anden ved at tømme den. Der ligger som regel en posen med indmad. Herefter renser du anden indvendigt, hvis den er industri slagtet, så kan der være rester af fx luftrør eller lignende.
  • Pluk eventuelle restfjer udvendigt.
  • Skyl anden grundigt til vandet der kommer ud i den anden ende er klart.
  • Luk anden ved halsen.
  • Klargør fyldet skræl mandariner og del den. Skyl æblerne og del dem og fjern skroget, del herefter i tern.
  • Læg fyldet svesker, mandariner og æbler i en skål og drys både salt og peber ud over og rør rundt.
  • Tænd ovnen og forvarm den til 120° varmluft.
  • Fyld anden med det klargjorte fyld og luk efterfølgende i anden i den anden ende.
  • Smelt smørret og pensl hele anden, drys herefter godt med salt, da det er med til at gøre skindet ekstra sprødt. Kværn lidt frisk peber ud over anden.
  • Læg anden i en 5 kg stegepose og luk den. Klip et mindre hul i toppen af stegeposen. Læg anden i et fad.
  • Sæt anden på en bageplade på nederste rille. Anden skal have 4 timer.
  • Når tiden er gået, så tag anden ud af stegeposen og giv den grill inden til ønsket skindsprødhed er opnået.
  • Tag anden ud og skær den ud ved at starte med at skære vingerne af ved inderste led. Tag fat i låret og ryk det lidt ud, så du kan komme til at skære det fra i ledet. Skær herefter langs ryggen på midten af fra den ene ende til den anden. Skær nu langs ribbenene, så du får frigjort bryststykket gentag bagefter på modsatte side. Skær bryststykkerne ud i cirka 2 cm tykkelse. Server på fad og læg fyldet fra andet ved kødet på fadet.
  • Andesauce kan laves ved at si sky fra stegeposen i en skål.
    Hæld cirka 3 dl sky i en 3 L gryde. Lav meljævning med mel. Brug Maizena, hvis der er glutenallergikere blandt gæsterne.
    Hæld meljævningen i skyen under omrøring. Skyen bliver nu tykkere. For at få den ønskede tykkelse fortyndes saucen med andesky eller kartoffelvand, der er mest smag i andeskyen. Madlavningsfløde giver smag, men kan også gøre saucen tykkere.
    Husk at smage til i processen og tilsæt salt og peber. Til sidst kan du tilsætte kulør til saucen har den ønskede farve.

Noter

  • Hvis anden er frossen, så tager det cirka 3 døgn at tø den i køleskab.

Efterlad en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*