Fødselsdagsboller
Recipe by Michael Soelmark Course: BagværkCuisine: DanskDifficulty: LetPortioner
16
StykForberedelse
15
minutesTilberedning
12
minutesKalorier
3474
kcalHævetid
45
minutesTotal time
1
hour12
minutesFødselsdagsboller er en af hovedelementerne i de fleste hjem, når der er et familiemedlem, der skal fejre deres fødselsdag.
Ingredienser
800 gram 800 Hvedemel
80 gram 80 Flydende Becel
50 G 50 Gær
4 dl 4 Lunkent vand
8 tsk 8 Sukker
2 tsk 2 Groft Salt
Instruktioner
- Start med at smulre gæren i en skål og tilsæt sukker og salt.
- Rør rundt til det har en cremet konsistens.
- Tilsæt mel, flydende fedtstof og vand.
- Ælt ingredienserne rundt i skålen til dejen har en ensartet struktur. Ælt dejen færdig på bordet i en lille smule mel.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted under et let fugtigt viskestykke. Dejen skal have 25 minutter.
- Efter hævning skal dejen trilles til en nogenlunde ens pølse. Del dejen i 16 stykker.
- Tril de 16 stykker dej til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt bollerne til at hæve endnu engang under et let fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 225° varmluft.
- Bollerne bages i den forvarmet ovn i 12 minutter.
Noter
- HUSK: Der er forskel på ovne, så hold øje de første par gange du laver opskriften i din ovn. I en industriovn skal de bages i cirka 9 minutter.