Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

0 from 0 votes
Recipe by Michael Soelmark Course: BagværkCuisine: DanskDifficulty: Let
Portioner

16

Styk
Forberedelse

15

minutes
Tilberedning

12

minutes
Kalorier

3474

kcal
Hævetid

45

minutes
Total time

1

hour 

12

minutes

    Fødselsdagsboller er en af hovedelementerne i de fleste hjem, når der er et familiemedlem, der skal fejre deres fødselsdag.

    Ingredienser

    • 800 gram 800 Hvedemel

    • 80 gram 80 Flydende Becel

    • 50 G 50 Gær

    • 4 dl 4 Lunkent vand

    • 8 tsk 8 Sukker

    • 2 tsk 2 Groft Salt

    Instruktioner

    • Start med at smulre gæren i en skål og tilsæt sukker og salt.
    • Rør rundt til det har en cremet konsistens.
    • Tilsæt mel, flydende fedtstof og vand.
    • Ælt ingredienserne rundt i skålen til dejen har en ensartet struktur. Ælt dejen færdig på bordet i en lille smule mel.
    • Sæt dejen til hævning et lunt sted under et let fugtigt viskestykke. Dejen skal have 25 minutter.
    • Efter hævning skal dejen trilles til en nogenlunde ens pølse. Del dejen i 16 stykker.
    • Tril de 16 stykker dej til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    • Sæt bollerne til at hæve endnu engang under et let fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
    • Forvarm ovnen til 225° varmluft.
    • Bollerne bages i den forvarmet ovn i 12 minutter.

    Noter

    • HUSK: Der er forskel på ovne, så hold øje de første par gange du laver opskriften i din ovn. I en industriovn skal de bages i cirka 9 minutter.
     

    Efterlad en Kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    *