Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

0 fra 0 stemmer
Opskrift af Michael Soelmark Ret: BagværkKøkken: DanskSværhedsgrad: Let
Portioner

16

Styk
Forberedelse

15

min.
Tilberedning

12

min.
Kalorier

3474

kcal
Hævetid

45

min.
Total time

1

time 

12

min.

Fødselsdagsboller er en af hovedelementerne i de fleste hjem, når der er et familiemedlem, der skal fejre deres fødselsdag.

Ingredienser

  • 800 gram Hvedemel

  • 80 gram Flydende Becel

  • 50 G Gær

  • 4 dl Lunkent vand

  • 8 tsk Sukker

  • 2 tsk Groft Salt

Instruktioner

  • Start med at smulre gæren i en skål og tilsæt sukker og salt.
  • Rør rundt til det har en cremet konsistens.
  • Tilsæt mel, flydende fedtstof og vand.
  • Ælt ingredienserne rundt i skålen til dejen har en ensartet struktur. Ælt dejen færdig på bordet i en lille smule mel.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted under et let fugtigt viskestykke. Dejen skal have 25 minutter.
  • Efter hævning skal dejen trilles til en nogenlunde ens pølse. Del dejen i 16 stykker.
  • Tril de 16 stykker dej til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Sæt bollerne til at hæve endnu engang under et let fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
  • Forvarm ovnen til 225° varmluft.
  • Bollerne bages i den forvarmet ovn i 12 minutter.

Noter

  • HUSK: Der er forskel på ovne, så hold øje de første par gange du laver opskriften i din ovn. I en industriovn skal de bages i cirka 9 minutter.
 

Efterlad en Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*